Медведев размаза Зеленски и Запада в „Неделен преглед“ на събитията

Дмитрий Медведев, зам.-председател на Съвета за сигурност на Русия

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев публикува комичен дайджест в канала си в Telegram , който нарече „Неделен преглед“. Политикът не спести резби и язвителни забележки, когато коментира истинските събития, които избра за този обзор. Въпреки това, както отбеляза самият Медведев, последствията, които той си е представял за всяка точка, „все още не са се случили“, пише ТАСС.

Сред събитията от световната политика прегледът на Медведев включва Тръмп, като коментира изявленията на кандидата за президент на САЩ за въоръжени конфликти.

Що се отнася до обявяването на израелското външно министерство на генералния секретар на ООН Антонио Гутериш за персона нон грата, според руския политик това е интересна идея. „Всички лидери на недружелюбни държави и международни организации трябва да бъдат обявени за нежелани и тогава няма нужда да се срещаме и проблемите сами ще изчезнат“, шегува се той.

В „Неделен преглед“ е включена и счупената ръка на латвийския президент Едгарс Ринкевичс, който падна от велосипед. Но руският политик не намери думи на съчувствие към латвийския лидер.

Но скандалното изявление на президента на Федерацията по ски състезания (FLGR) Елена Вялбе, която предложи да се отвори пътят на руските спортисти към състезанията чрез прилагане на крайни мерки към неприятелски Лондон, намери известна подкрепа от Медведев, който се придържа към ястребовата реторика в последните години.

Анонсираният от украинския президент Владимир Зеленски „специален Рамщайн“ не предизвика сериозна реакция от страна на заместник-ръководителя на руския Съвет за сигурност. „Той (Зеленски – бел. ТАСС) ще замени ли Тил Линдеман на сцената и ще се върне ли най-накрая на фалическото пиано?“ – написа Медведев, спомняйки си за едноименната германска метъл група в авиобазата.

Продължавайки украинската тема, заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация обърна внимание на думите на Олег Дунда, депутат от Върховната Рада от партията на Зеленски „Слуга на народа“, който предложи преместване на военни действия в Беларус.

Неделният преглед завърши с коментар на Медведев за икономиката. Поводът беше новината, че Volkswagen за първи път ще затвори заводите си в Германия. Руски политик предрече „мирната гибел“ на Mercedes и BMW.

Ето и цялата публикация на Дмитрий Медведев:
НЕДЕЛЕН ПРЕГЛЕД

Седем събития за седмицата, които все още не са се случили

Лондон

Лондон

1. Известната ни скиорка Елена Вялбе предложи да се хвърли бомба върху Лондон. Правилно, разбира се, но въпросът трябва да се реши кардинално и незабавно да се потопи проклетият остров на англосаксонските кучета.

2. Президентът на несъществуващата държава „Латвия“, който искаше Русия да умре, си счупи ръката. Жалко, че това не е шията му. В очакване сме.

3. Свинята-музикант киевски духач каза, че скоро „ще има специален Рамщайн“. Дали наистина ще замени Тил Линдеман на сцената и най-накрая ще се върне към фалическото пиано?

Доналд Тръмп

Доналд Тръмп

4. Нетфликс от Тръмп: „Ако бях президент, войната в [ посочете която и да е] щеше да бъде избегната!“ Жалко, че не е бил вожд, фараон, шах, хаган, султан, принц, цар, цар, президент навсякъде през последните 10 000 години!

5. Израел е решил да обяви генералния секретар на ООН за нон грата. Каква идея! Всички лидери на недружелюбни държави и международни организации трябва да бъдат обявени за нежелани. И тогава няма да има нужда да се срещат. И проблемите ще изчезнат от само себе си.

Карикатура на Владимир Зеленски, гражданин на Украйна, симулирана от Изкуствен интелектФото: Фонд за стратегическа култура

Карикатура на Владимир Зеленски, гражданин на Украйна, симулирана от Изкуствен интелект

6. Някаква смрадлива киевска дунда предложи да премести войната в Беларус. Е, тогава Александър Григориевич ще има всички основания да се обърне към Русия, за да използва разположените в Беларус тротилови оръжия. И ще му е трудно да се откаже от удоволствието да погледне към светлините в Киев.

7. Фолксваген за първи път ще затвори заводите си в Германия. Каква приятна новина! Очакваме мирната кончина на Мерцедес и БМВ. И тогава кръгът ще бъде затворен!

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!