Медведев поздрави за „Деня на Русия“ с карта, включваща Украйна. СНИМКА

от Лазар Лазаров
Дмитрий Медведев

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев публикува поздравление за Деня на Русия в своя канал в Telegram, предаде ТАСС.

Карта на Русия, включваща Украйна

Към текста на политика е добавена динамична картичка, представляваща разгърната карта на Руската федерация. Границите й постепенно се изпълват с цветовете на развяващото се руско знаме. Трикольорът започва да оцветява територията на Русия от Курилските острови на изток и постепенно достига до западните граници.

Цветовете на руското знаме на картата, публикувана от Медведев, покриват и територията на съвременна Украйна – не само източните ѝ области (Суми, Харков, Полтава), но и Киев и западните области (Лвов, Ивано-Франковск, Тернопол и други).

В публикациите си Медведев често посочва загубата на държавност на Украйна и я нарича „бивша Украйна“ или „държава 404“ – често срещана грешка при зареждане на интернет сайтове, когато конкретна страница се изтрива и не може да се зареди.

По-рано, на 12 юни, руският президент Владимир Путин, поздравявайки Московския и Всеруски патриарх Кирил с Деня на Русия, заяви, че Русия непременно ще постигне целите си и ще преодолее всички предизвикателства. 

Председателят на Съвета на федерацията Валентина Матвиенко написа в своя блог в деня на националния празник, че Русия е една от малкото страни, които представляват алтернатива на задънената улица на Запада. Според председателя на Съвета на федерацията Русия успешно решава проблеми, които са значими за цялата международна общност, което се потвърждава от новата геополитическа реалност.

Източник: ТАСС; Известия

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!