Медведев: Отговорът на Русия ще бъде „толкова разрушителен“, че ще въвлече НАТО във войната! Западът върви към „фаталната грешка“!

от Лазар Лазаров

Илюзията за сигурност, когато страните от НАТО „поотделно“ изпращат помощ на Украйна за атаки срещу Русия, е опасна и вредна – отговорът ще бъде толкова разрушителен, че ще въвлече целия Алианс в конфликта. Това заяви заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев в своя канал в Telegram, предаде ТАСС.

„Ръководството на НАТО иска да се преструва, че говорим за суверенни решения на отделни страни“, написа Медведев, като добави: „И няма основание в този случай да се прилага правилото на Договора за колективна самоотбрана от 1949 г.“.

Възможностите за такава „индивидуална помощ“, изброени от Медведев, са „управление на собствени крилати ракети с далечен обсег или изпращане контингент от войски в Украйна“. „Това е сериозна ескалация на конфликта“, отбеляза той.

„Това са опасни и вредни заблуждения“, подчерта заместник-председателят на руския Съвет за сигурност.  „Бившата Украйна и нейните съюзници от НАТО ще получат отговор с такава разрушителна сила, че самият Алианс просто няма да може да се въздържи от въвличане в конфликта“, предупреди политикът.

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация смята, че сега е невъзможно да се изключи преминаването на конфликта между Русия и Запада към финалната фаза. „И това, уви, не е нито сплашване, нито ядрен блъф. Сегашният военен конфликт със Запада се развива по най-лошия възможен сценарий“, написа той в канала си в Telegram, цитиран от ТАСС.

Според оценката на Медведев „има постоянна ескалация на мощността на приложимите оръжия на НАТО“.

„И затова днес никой не може да изключи преминаването на конфликта към последния му стадий“, подчерта заместник-председателят на Съвета за сигурност.

Страните от НАТО, извършили атаки със свои оръжия на територията на Руската федерация, трябва да осъзнаят, че тяхната техника и специалисти ще бъдат унищожени не само в Украйна, но и във всяка точка, от която ще бъде атакувана руска територия,  посочи още политикът в Telegram, отбелязвайки, че участието на специалисти от НАТО може да се разглежда като casus beli (повод за война – бел.ред.).

Той добави, че Москва изхожда от факта, че всички оръжия с голям обсег, доставени на Украйна, вече са „директно контролирани от военния персонал на страните от НАТО“, което е участие във войната срещу Руската федерация и причина за започване на военни действия.

Заместник-председателят на руския Съвет за сигурност предупреди западните страни за възможна „фатална грешка“ в очакванията им, че Руската федерация никога няма да използва тактически ядрени оръжия (ТЯО). 

„Преди няколко години те (Западът, страните от НАТО – бел. ред.) казваха, че Русия няма да влезе в открит военен конфликт с режима на Бандера, за да не се скара със Запада. Те се пресметнаха погрешно. Има война„, написа още Медведев.

По негово мнение „употребата на ТЯО също може да бъде неправилно пресметната“. „Въпреки че това би било фатална грешка. В края на краищата, както правилно отбеляза руският президент, европейските страни имат много висока гъстота на населението. А за онези вражески страни, чиито земи се намират по-далеч от зоната на покритие на ТЯО, най-накрая има и стратегически потенциал“, отбеляза той.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

 

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!