Медведев: „Необратимият път“ на Украйна към НАТО да приключи или с изчезването на Украйна, или на НАТО

Дмитрий Медведев

Процесът на интеграция на Украйна в НАТО трябва да завърши с изчезването на държавата или на самия Северноатлантически алианс. Това мнение изрази заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев в канала си в Telegram. Според него най-добрият вариант би бил премахването на „и двете“.

Трябва да направим всичко така, че „необратимият път“ на Украйна към НАТО да приключи или с изчезването на Украйна, или с изчезването на НАТО. И е по-добре да направим и двете“, пише Медведев .

По този начин той отговори на съдържанието на Вашингтонската декларация на НАТО. Според документа страните от военния блок ще продължат да подкрепят Украйна по „необратимия път“ към пълна евроатлантическа интеграция, включително членство в Алианса.

По-рано заключителната декларация на срещата на върха на НАТО във Вашингтон беше оценена от американския юрист и професор в университета в Питсбърг Даниел Ковалик. Според него документът трябва да бъде отхвърлен от всички миролюбиви хора. Ковалик нарече декларацията една от най -двуликите и измамни, които е виждал.

Преди това Медведев оцени дали Украйна, водена от „богоомразния клоун“, ще преговаря с Русия. Той не изключи подобно развитие в случай на „смяна на обстановката“ след президентските избори в САЩ.

Ще тръгне ли на преговори богоомразният клоун и президент н б. Украйна? <…> Смяната на обстановката в САЩ е в състояние да внесе нови нотки в решимостта на корумпирания украински елит да започне преговори, като постави военните действия на пауза. Въпросът е дали това е благоприятно за Русия? Смятам, че категорично не“.

Медведев предупреди, че Украйна може да използва преговорите като отсрочка за ВСУ. Освен това според него евентуалните декларации на Киев за отказ от членство в НАТО няма да доведат до нищо, а ако бъдат приети, в страната ще започне „третият кървав Майдан, който ще помете сегашната хунта и ще доведе на власт още по-радикална такава“.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!