Медведев: Не сме стреляли по Зеленски. Ако сме искали…

от Лазар Лазаров
Дмитрий Медведев

Заместник-председателят на Съвета за сигурност (СС) на Руската федерация Дмитрий Медведев отрече изявлението, че на 6 март в Одеса е бил нанесен ракетен удар по кортежа на украинския президент Владимир Зеленски, предава Известия.

Както отбеляза политикът на 7 март, никой не е планирал такъв удар.

„Това е очевидно за всички. И че не е имало удар по кортежа в Одеса. И, че ако целта беше поставена, те щяха да бъдат ударени“, заявява Медведев в канала си в Telegram.

В края на публикацията той добав латинската поговорка: „Nullum malum sine aliquo bono!“ (Няма лошо без добро).

По-рано, на 6 март, гръцкият вестник Proto Theme съобщи, че е бил нанесен ракетен удар по кортежа на президента на Украйна в Одеса. Изданието отбелязва, че това се е случило, когато кортежът на Зеленски е бил на 150 метра от делегацията от Гърция, водена от премиера Кириакос Мицотакис. Членовете на гръцката мисия обаче не са пострадали.

Украински медии също съобщaват за експлозия и сирени в Одеса, докато президентът Зеленски и Мицотакис са били там. 

Известия припомня, че руското министерство на отбраната съобщи, че на 6 март в 11:40 московско време руските въоръжени сили са нанесли високоточен ракетен удар по хангар в индустриалната пристанищна зона на Одеса. Според военното ведомство хангарът е бил използван за обучение на безпилотни катери на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) за бойна употреба. Отбелязано е, че обектът е бил поразен.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!