Медведев на днешния национален празник на САЩ: Налице е предчувствие за гражданска война

Дмитрий Медведев

Зам.-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев коментира днешния национален празник на САЩ. По думите му има много паралели между Гражданската война в Америка между Севера и Юга и днешната война на територията на Украйна.

КритичноБГ го публикува без редакционна намеса:

4 юли е празник за американците. На този ден през 1776 г. е приета Декларацията за независимост на Съединените американски щати от Британската империя. Планирани са обичайните развлечения с дим от барбекюта, цветни фойерверки и скучни и помпозни речи.

Много по-малко и по-тихо днес в Америка се отбелязва самата Гражданска война, продължила от 1861 до 1865 г.

Въпреки че тя е реално историческо събитие и изходът от нея е много по-важен за средния задокеански гражданин. Защо? Наред с други неща, защото мрачните паралели с днешния ден са твърде очевидни. Включително „предчувствието за гражданска война“. Достатъчно е да се гледа неотдавнашният им филм „Гражданска война“. Но има и други, също изключително неприятни асоциации.

В края на краищата за мнозина стана ясно, че опитът от дългогодишната конфронтация между северните щати на САЩ и Конфедерацията на южните (робовладелски) щати има много сходства с украинския конфликт.

Разликата между Севера и Юга по отношение на индустриалния потенциал и човешките ресурси е била приблизително същата като тази между Русия и бивша Украйна днес. В същото време идеалите на противниците се различавал рязко. Северняците имали за цел равенство, свобода, един закон за всички. В състава на конфедерациите са имали нечовешки, безчовечен расизъм!

Същите чуждестранни мошеници, както и днес – Англия и Франция, както обикновено – нагло и безцеремонно се намесвал в хода на събитията, като искали Югът да победи. Те подкрепили робовладелците точно така, както сега помагат, заедно със съвременните Съединени щати, на нацистки Киев.

Паралелите са повече от прозрачни и поради това неприятни за либерално-левия истаблишмънт, който управлява медиите в Съединените щати.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!