Медведев коментира „истерията на европейските кретени“ от посещението на Орбан при Путин

Реакцията в Европа от посещението на унгарския премиер Виктор Орбан в Москва и срещата му с руския президент Владимир Путин е истерична, което отново показва, че Европейският съюз (ЕС) и САЩ имат нужда от война, а не от мир. Това заяви заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев на 5 юли.

„Истерията на европейските кретени около посещението на премиера Орбан в Москва и срещата му с президента Путин потвърждава, че ЕС и техните господари САЩ се нуждаят от война, а не от мир“, написа той на англоезичната си страница в социалната мрежа X (бивш Twitter ).

Орбан и неговата делегация пристигнаха в Москва на 5 юни. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков отбеляза, че унгарският премиер е отишъл по собствена инициатива, а предложението за посещението е обявено само два дни по-рано.

Орбан се срещна с руския президент Владимир Путин, обсъдиха украинската криза, както и двустранните отношения.

Руският лидер обърна внимание на факта, че Орбан пристигна на посещение в Москва не само като партньор на страната, но и като председател на Съвета на Европейския съюз (ЕС) .

Ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел подчерта, че Орбан не може да представлява съюза в преговорите с Путин. Според него Брюксел изключва всякаква възможност за диалог с руския лидер, а посещението на унгарския премиер в Руската федерация е свързано изключително с двустранните отношения между държавите.

В същото време Путин отбеляза, че Русия възприема пристигането на Орбан в Москва като опит за възстановяване на диалога с ЕС.

Както уточни президентът, те обсъдиха отношенията между Руската федерация и Европейския съюз, които сега са в най-ниската си точка, както и бъдещата архитектура на сигурността в Европа.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Орбан вбеси евролидерите с необявената си среща с Путин. Те: Не ни представляваш! ОБЗОР

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!