Медведев към БРИКС: Да предотвратим опитите за свободно тълкуване на правилата на ООН

Държавите от БРИКС трябва да спазват основните принципи на международното право, залегнали в Устава на ООН, и да предотвратяват опитите за свободното им тълкуване, включително въвеждането на „основан на правила ред“.

Това заяви председателят на „Единна Русия“ и заместник-председател на руския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев на пленарната сесия на международния междупартиен форум на „Единна Русия“ „Световно мнозинство за многополюсен свят“, който се провежда във формат БРИКС Плюс, пише ТАСС

„Трябва последователно да защитаваме основните принципи на международното право, които са залегнали в Устава на ООН, и решително да се противопоставяме на всякакви опити за произволното им тълкуване, включително за налагането на световното мнозинство на аморфен, дискриминационен т.нар. световен ред, основан на правила, които са изгодни само за отделни западни държави“, каза той.

Медведев отбеляза, че въпросът за това какво се включва в този „ред“ многократно е бил поставян пред „колегите, партньорите в международната общност“.

„А какво е това като цяло? Ред, основан на правила. Вие ни го покажете, кой е формулирал тези правила, къде? Нищо не се показва, нищо не се казва.

Те казват: „има такъв ред“, обобщи политикът. – Очевидно това е ред, който се харесва само на една група държави“.

По инициатива на партията „Единна Русия“ във Владивосток се провежда международен междупартиен форум във формат „БРИКС и страните партньори – световно мнозинство за многополюсен свят“, който ще продължи от 17 до 18 юни. Във форума ще вземат участие делегации от Азербайджан, Беларус, Венецуела, Индонезия, Камбоджа, Китай, Куба, Етиопия, Лаос, Таджикистан, Тайланд и други страни.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!