Медведев напомни на Армения за флирта ѝ с НАТО на фона на проблемите ѝ с Азербайджан

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев, във връзка с изострянето на напрежението в Нагорни Карабах, напомни на своя „колега от братска страна“ в Telegram за флирта с НАТО и демонстративното пътуване на съпругата му „до враговете“ на Русия.

Най-вероятно Медведев има предвид именно Армения, която имаше намерения да проведе съвместни учения с НАТО

Според Медведев, веднъж негов „колега“ му казал: „Е, аз съм непознат за теб, няма да ме приемеш“, на което получил отговор, че ще бъдат съден не по биографията си, а по действията.

„По-късно обаче той загуби войната и реши да обвини Русия за бездарното си поражение.“

„Тогава той реши да флиртува с НАТО, а жена му предизвикателно замина за враговете ни с бисквитки. Познайте каква съдба го очаква. . . „, завършва Медведев.

КритичноБГ припомня, че министерството на отбраната на Азербайджан обяви началото на антитерористични мерки на територията, контролирана от самопровъзгласилата се република Нагорни Карабах, което по същество е военна операция. 

„С цел разоръжаване и изтегляне на формированията на арменските въоръжени сили от нашите територии, неутрализиране на военната им инфраструктура, гарантиране на сигурността на мирното население, както и възстановяване на конституционния ред в Азербайджан, в региона започнаха местни антитерористични мерки“, се казва в изявление на Министерство на отбраната на Азербайджан.

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!