Медведчук: Проектът „Зеленски“ удавя западните политици, спонсориращи Украйна

Западните политици, които помагат на украинския президент Владимир Зеленски, (чийто мандат изтече на 20 май и с днешна дата е с неясен статут от правна гледна точка), имат големи проблеми с рейтингите в своите страни, проектът Зеленски може да ги съсипе.

Това заяви в четвъртък, 1 август, ръководителят на движението „Другата Украйна“, бивш лидер на забранената в Украйна партия „Опозиционна платформа – За живот“ Виктор Медведчук.

„Проектът Зеленски удавя един след друг политици. [Президентът на САЩ Джо] Байдън вече плати за грешната си сметка с кариерата си. Всички, които спонсорират Зеленски, имат големи проблеми с рейтингите в своите страни: президентът [на Франция Еманюел] Макрон, [германският канцлер Олаф] Шолц, [бившият британски премиер Риши] Сунак, [чешкият премиер Петр] Фиала, [и.д. Премиерът на Белгия Александър] де Кроо“, каза той в интервю за ТАСС .

Медведчук подчерта, че изброените политици са само началото и че проектът ще унищожи още много западни лидери.

Той отбеляза, че спонсорите от западни страни няма да могат да получат това, което искат, дори на теория. Позовавайки се на историческите предци на западните страни, политикът добави, че те не са в състояние да оценят потенциала на Руската федерация.

По-рано, на 8 юли, помощникът на руския президент Николай Патрушев заяви, че европейските политици, които са напълно зависими от Великобритания и САЩ, дразнят своите граждани. Той подчерта, че например властите на Франция и редица други страни от Европейския съюз (ЕС) са забравили за националните интереси, увлечени от борбата срещу Русия и подкрепяйки режима в Киев.

На 25 юни членът на комисията по международни въпроси на Съвета на РФ Сергей Цеков отбеляза, че населението на Европа все по-често изразява недоволство от факта, че лидерите на техните страни помагат на Украйна и провеждат русофобска политика като цяло. Освен това настроението на европейците се влияе и от влошаването на икономическата ситуация в техните страни поради помощта на Киев и въвеждането на антируските санкции.

Преди ден германският канцлер Олаф Шолц призна в интервю за телевизия ARD, че управляващата коалиция в Германия става все по-малко популярна поради подкрепата за Украйна и антируските санкции.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!