Медицински изследвания във Франция сочат, че 80% от мигрантите лъжат, че са непълнолетни

Мигрантите в цяла Европа лъжат за възрастта си, за да избегнат депортиране и да получат финансови облаги

В един от френските департаменти е установено, че 80 % от тестваните непълнолетни са излъгали, че са непълнолетни, а всъщност са пълнолетни. Това заяви Шарл дьо Курсон, френски депутат от дясноцентристкия Съюз на демократите и независимите, по време на изказване в Общото събрание на Франция.

Осемдесет процента от непридружените мигранти в североизточния департамент Марна във Франция, които са се обявили, че са непълнолетни не са такива„, заяви дьо Курсон в речта си, пише Remix News.

В ретроспекция, за нас, в моя департамент, където има 240 (от тях), след проверките – по-точно медицински анализи – беше установено, че 80 процента не са непълнолетни„.

Мога ли да ви припомня, че за департамента Марн, в който живее около 1 процент от населението на Франция, разходите по грижите за тези 160 (фалшиви непълнолетни) струват 5 000 евро на месец, т.е. 60 000 евро на година (за всеки един). А държавата, след като се установи, че тези „непълнолетни“ всъщност са възрастни, възстановява само част от разходите ни, които далеч не се доближават до реалните ни разходи„, казва той.

Мигрантите имат сериозен мотив да лъжат за възрастта си, тъй като по този начин могат да получат достъп до редица финансови облаги и, може би най-важното, не подлежат на депортиране, пише изданието.

Германия – касичка за социални помощи за имигрантите. В някои провинции 70% от всички пари са за тях

Френският политик настоява федералното правителство да поеме отговорността за мигрантите вместо местните служби, които не са достатъчно подготвени да се справят с финансовата тежест, която те представляват.

Трябва да се отървем от тази лоша административна организация с реформа, която ще каже, че държавата е отговорна за съвкупността от тях.

Подобни данни всъщност не са нещо ново във Франция. Над 75% от алжирците, мароканците и тунизийците представляват непридружени непълнолетни лица във Франция през 2019 г., а много от тях всъщност биха могли да бъдат възрастни, според парламентарния доклад, пише още Remix News

От трите нации почти 50 процента от непридружените непълнолетни са били алжирци.

В доклада прокурорите Реми Хайц и Од Грюал уточняват също, че голям брой възрастни се възползват от режима на защита, гарантиран от закон от 1945 г., и се представят за непълнолетни.

Експеримент, проведен от парижката прокуратура още през 2019 г., разкрива, че в група от 154 души, официално идентифицирани като непълнолетни, 141 от тях са били пълнолетни въз основа на медицински прегледи, което представлява 91,6 %.

Случаите на пълнолетни мигранти, които лъжат за възрастта си, не са уникални за Франция. Проучване от Белгия установи, че 73 процента от „непълнолетните мигранти“ всъщност са били възрастни.

В Швеция цифрите са още по-фрапиращи, като според доклад на Би Би Си 84% от „децата мигранти“, изследвани от шведските здравни власти, всъщност се оказват възрастни на 18 или повече години.

Според проучване от Германия, проведено от Института по съдебна медицина в Мюнстер, голяма част от непълнолетните имигранти лъжат за възрастта си. Специалистите по съдебна медицина от университетската клиника са изследвали около 600 т.нар. непридружени непълнолетни бежанци, чиято възраст е била поставена под въпрос по поръчка на съда. Институтът установява, че около 40 % от тях са доказано на 18 или повече години.

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!