Май още един F-16 в Украйна даде фира́

През нощта на 12 септември руските военновъздушни сили са изпратили безпилотни самолети „Гераниум“ в Украйна. Между 70 и 100 дрона са били насочени към военни обекти, разположени в осем региона на Украйна. В центъра на вниманието отново бяха летищата, пише „МК“, цитиран от Sila-rf.ru

Безпилотните самолети са атакуваха Староконстантинов в Хмелницка област – потенциална точка за скачване на изтребители F-16, пише в публикацията.

„Унищожени са складове със западни оръжия, вероятно още един F-16 е изваден от строя“, съобщава каналът „Win/Win“.

Ударът по летището в Нижин, Черниговска област, където една ракета попадна в целта, не остана без последствия. Най-много обачеса пострадали военни цели град Конотоп в Сумска област.

В града безпилотните самолети са поразили не само военно летище, но и склад и обект от енергийната инфраструктура. Това е довело до пълно спиране на електроснабдяването. Кметът на Конотоп, Семенихин, определи ситуацията като критична и заяви, че градът не разполага със средства за закупуване на дизелово гориво за водоснабдителното предприятие.

Според украинските медии и военните канали в Телеграм дроновете са достигнали своите цели и в Днепропетровска, Полтавска, Одеска, Черкаска, Виницка и Киевска област. Отчитането на резултатите от тази нощна операция все още продължава.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!