Масово унгарците са на страната на Орбан по отношение на Украйна

от Лазар Лазаров
Унгария парламент

Ново проучване на общественото мнение в Унгария показва, че 46% от унгарците смятат, че Европейският съюз не трябва да оказва никаква подкрепа на Украйна, която беше нападната от руснаците преди повече от две години, пише RMXNews.

Според резултатите от изследването, проведено от Závecz Research по поръчка на 24.hu, 32% от анкетираните са по-отстъпчиви и биха подкрепили помощта на ЕС чрез финансови, икономически и хуманитарни средства, докато само 16% от населението биха изпратили оръжия и друго военно оборудване на Украйна.

Отбелязва се, че данните разкриват, че позицията на Орбан, който подкрепя хуманитарната помощ за Украйна, но отхвърля изпращането на оръжия, като цяло съответства на това, което населението е склонно да подкрепи, макар че все още има много унгарци, които искат да предприемат стъпка към пълно прекратяване на подкрепата.

Проучването установява също така, че 40% от жителите на Будапеща, 47% в градовете и 49% в селата заявяват, че не биха предоставили никаква помощ на Украйна.

В разбивка по възрастови групи младите хора и хората на средна възраст са по-склонни да не желаят да окажат помощ, съответно 47 % и 51 %, докато сред хората на възраст над 60 години повече хора определено биха изпратили някаква помощ, а само 41% от тях са напълно против това, констатира изследването.

Както съобщи Критично по-рано,  в столицата на Унгария, Будапеща, се състоя най-големият Марш за мир в Европа, на което участваха стотици хиляди хора. На събитието в реч пред сърбалите се унгарци, премиерът Виктор Орбан заяви, че Унгария не се продава на Брюксел, Вашингтон или Джордж Сорос. Той поздрави словашкия си колега Роберт Фицо, който също подкрепя мира. Унгарският лидер отбеляза, че днес Европа се подготвя за война, няма спирачки за провоенния влак, а машинистът е полудял.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!