Мъск застана зад Тръмп след произнасянето на присъдата му

Илон Мъск

Осъдителната присъда срещу Тръмп има за цел да подкопае демокрацията. Това написа в собствената си социана мрежа Х /бивш Туитър/ американският милиардер Илон Мъск, след произнасянето на присъдата срещу бившия президент на САЩ Доналд Тръмп.

Обвинителният акт срещу бившия президент на САЩ Доналд Тръмп за фалшифициране на бизнес документи е политически мотивиран и цели да попречи на американците да гласуват за предпочитания от тях кандидат, добавя Мъск.

„В това престъпление няма реална жертва!“, написа още Мъск.

Според бизнесмена, за разлика от Тръмп, в много други случаи, в които жертвите са претърпели реални вреди, обвиняемите остават ненаказани. В същото време милиардерът отбеляза, че никога не е подкрепял финансово Тръмп и не е гласувал за него.

На 30 май американският предприемач Илон Мъск на страницата си в социалната мрежа X коментира слуховете за евентуалното му назначаване за консултант на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп, ако спечели изборите.

„Не е имало дискусии относно ролята ми в потенциална администрация на Тръмп“, каза милиардерът.

По-рано The Wall Street Journal, позовавайки се на източници съобщи, че Тръмп уж бил обсъдил с Мъск назначаването му като консултант, ако спечели изборите през ноември.

Беше отбелязано, че тази позиция ще позволи на предприемача да влияе върху политиките, свързани със сигурността на границите и икономиката. В статията се посочва, че напоследък Мъск е станал по-активен в изказването си по тези теми.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!