Мъск обясни, защо не помогнал на украинците да ударят Крим

Украйна е подготвяла атака срещу руския флот в Крим, използвайки сателити Starlink, каза Илон Мъск в интервю за All-In Podcast. Но бизнесменът не подкрепил украинските въоръжени сили и изключил системата.

„Без никакво предварително предупреждение получихме спешно обаждане от представители на украинското правителство, които ни помолиха да активираме сателита над Крим. И това се случи буквално посред нощ. Казахме: „За какво говорите? Какво, по дяволите?“, казва Мъск.

По-късно разбрахме, че целта е била да се атакува руският флот в Севастопол в стила на нападението над Пърл Харбър. Това означава, че от нас се иска да допринесем активно за един сериозен акт на агресия. Знаете ли, ние със сигурност подкрепяме украинското правителство, но то няма как да взема решения за американския народ или за американските компании. Не, не се работи по този начин„, категоричен е бизнесменът.

„Трябва да кажа, че не съм най-големият фен на президента Байдън, но в случай че той ми беше дал директна заповед да включа сателита, бих го направил, защото смятам, че президентът е главнокомандващият на нашата страна, независимо дали ми харесва, или не. Уважавам избора на другите. И ако бях получил такава директива от президента – разбира се, от американския президент – щях да включа сателита, без да се замисля. Такива указания обаче не са получени“, завършва Мъск.

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!