Мъск с остра критика за американските пари за Украйна

от Лазар Лазаров

Американският предприемач и милиардер Илон Мъск разкритикува законопроекта на Сената, който отделя повече средства за помощ на Украйна, отколкото за защита на границите на САЩ от нелегални имигранти, предава ТАСС.

Както писа по-рано Критично, Републиканците в Сената на САЩ отхвърлиха двупартийния финансов пакет за укрепване на сигурността по границите, чието договаряне отне месеци, но заявиха, че все още могат да одобрят помощта за Украйна и Израел, която беше обвързана със сделката. 

Украйна пак остана без пари от САЩ

Безумно е да продължаваме да изпращаме толкова много пари на Украйна без отговорност и без крайна цел„, пише той в социалната мрежа X.

Коментарът беше публикуван като отговор на публикация на бившия кандидат за президент Вивек Рамасвами, обвиняваща Сената на САЩ в опит да отпусне средства за Украйна в ущърб на сигурността на границата на САЩ.

„Първият „закон за границата“ отпусна 3 пъти повече пари за защита на границата на Украйна, отколкото нашата собствена. Сега това се провали, така че те се опитват да прокарат същия законопроект за финансиране на Украйна, като същевременно разпределят НИЩО за защита на нашата граница – което разкрива каква е била цялата работа при първия път, така или иначе,“  написа Рамасвами.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!