Мъск прогнозира бъдещето на Украйна. Не е добро, ако…

Илън Мъск

Американският бизнесмен Илон Мъск заяви, че Украйна ще загуби още повече хора и територии, ако не започне преговори. Прогнозата си той направи в публикация на платформата X. Мъск е особено активен в последно време с публикации, които се отнасят за постигане на мир и прекратяване на войната на територията на Украйна.

„Колкото по-дълго няма мир там, толкова по-зле е за гражданите на Украйна: повече хора ще загинат и повече територии ще бъдат загубени“, каза бизнесменът. Предприемачът също изрази мнение, че въоръжените сили на Украйна изпращат хора на фронта „напразно“.

Преди това Мъск се съгласи с мнението, че украинският конфликт е изчерпал военните резерви на САЩ. Мъск също оцени негативно украинската контраофанзива. Бизнесменът подчерта, че настъпателните операции не са донесли нищо на страната, а само са я отслабили.

На 10 март американският милиардер Илон Мъск се възмути от изтекли кадри в интернет на насилствена мобилизация в Украйна. Коментарът си направи на 10 март в социалната си мрежа X (преди Twitter).

„Толкова много хора умряха през последната година без никакъв напредък. Колко още трябва да умрат?“ – написа той в коментарите под публикация на бизнесмена Дейвид Сакс, който публикува видео на което се вижда как полицията в Украйна задържа микробус с 34 мъже на военна възраст, които се опитват да влязат нелегално в Румъния, за да избегнат мобилизация.

Хората от кадрите са били принудени да легнат на земята и след това бити. Шофьорът на микробуса е ритан в главата, пише Известия.

На 22 февруари в Одеса мъже се сбиха с военни комисари, които се опитваха да се качат в трамвай. Жителите на Одеса блокираха входа на трамвая, виждайки, че служители на се опитват да влязат в него. Те от своя страна започнали да снимат с мобилен телефон, но пътниците от транспортното средство го избили от ръцете на един от военните комисари. Шофьорът на трамвая бил призован да затвори вратите и да продължи маршрута, което и направил.

Уважаеми читатели на КритичноБГ, призоваваме Ви да помогнете с дарение за сайта, за да можем да продължим неговата кауза.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!