Мъск предупреди: Ако Тръмп не бъде избран за президент това ще са последните избори в САЩ!

Туитър

Илон Мъск

Мъск предупреди: Ако Тръмп не бъде избран за президент това ще са последните избори в САЩ!

Американският милиардер Илон Мъск насочва вниманието на своите сънародници към опасността, която дебне САЩ от кумулативното легализиране на нелегалните имигранти влезли в САЩ.

Както той сам споменава стотици хиляди легализации на прииждащите мигранти от Байдън/Харис ще направят следващите избори просто… ненужни. По думите му, американската администрация вече е измислила механизъм по който да направи така, че Демократическата партия да остане на власт занапред вечно. Мъск е категоричен, че това ще убие демокрацията в страната. 

Мъск, който публикува обичайно много кратки постове в своята мрежа Х, бишата Туитър или репоства други коментари с упомената своя гледна точка този път пусна обширна публикация по темата.

КритичноБГ припомня, че Мъск, който преди беше симпатизант на демократите и активно ги подкрепяше след пандемията от Ковид премина към „лагера“ на републиканците и по-конкретно подкрепи кандадатурата на Доналд Тръмп за президент.

Доналд Тръмп

Доналд Тръмп, бивш президент на Съединените щати

Освен товай той направи, в качеството си на водещ, интервю с бившия държавен глава, което излъчи в социалната си мрежа. По време на разговора им Тръмп отправи покана към Мъск да влезе в администрацията му, ако стане отново президент при спечелване на предстоящите избори. Дни по-късно милиардерът прие „да служи на страната си“. Мъск не спира да агитира за Тръмп. На практика този негов пост е пак своеобразна реклама за републиканеца. Ето какво написа той:

„Много малко американци осъзнават, че ако Тръмп НЕ бъде избран, това ще бъдат последните избори. Той далеч не е заплаха за демокрацията, а единственият начин тя да бъде спасена!

Нека обясня: ако дори 1 от 20 нелегални граждани стане (американски) гражданин всяка година, нещо, което демократите ускоряват възможно най-бързо, това ще означава около 2 милиона нови законни гласоподаватели за 4 години.

Разликата в гласовете в решаващите щати често е по-малка от 20 хиляди гласа. Това означава, че ако „Демократическата“ партия успее, няма да има повече колебаещи се щати!!

Нещо повече, администрацията на Байдън/Харис изпраща „кандидати за убежище“, които получават бързо гражданство, директно в колебаещи се щати като Пенсилвания, Охайо, Уисконсин и Аризона. Това е сигурен начин да се спечелят всички избори.

Тогава Америка се превръща в еднопартийна държава и демокрацията свършва. Единствените „избори“ ще бъдат предварителните избори на Демократическата партия. Това вече се случи в Калифорния преди много години, след амнистията от 1986 г.

Кандидатът за президент и настоящ вицепрезидент Камала Харис изобразена като комунистически лидер

Кандидатът за президент на САШ и настоящ вицепрезидент Камала Харис изобразена като комунистически лидер

Единственото нещо, което задържа Калифорния от крайния социализъм и задушаващите правителствени политики, е, че хората могат да напуснат Калифорния и все пак да останат в Америка. Когато цялата страна бъде контролирана от една партия, няма да има спасение.

Навсякъде в Америка ще бъде като кошмара, който представлява центърът на Сан Франциско“, завършва своята публикация Мъск.

Междувременно в САЩ се разгарят дебати по отношение на нарастващия бюджетен дефицит на страната. Много анализатори споделят пред американски издания, че в предизборните програми и на двамата претенденти за поста за държавен глава не е обърнато достатъчно внимание на проблема и липсва конкретика, а само общи намерения за решаването му.

Икономисти заявиха пред Fox News Digital, че икономическите предложения на бившия и на президент Доналд Тръмп, и на вицепрезидента Камала Харис на практика ще продължат да увеличават и без това разадутия бюджетен дефицит на страната, като отбелязаха, че нито един от кандидатите не изглежда особено загрижен за фискалната отговорност.

Нито Тръмп, нито Харис са публикували специални политически планове за справяне с националния дефицит. В политическия план на Тръмп, който е съставен от 16 точки, публикуван на неговия уебсайт, думата „дефицит“ се споменава веднъж.

В същото време в икономическата платформа на Харис дефицитът се споменава няколко пъти и се казва, че Харис била „ангажирана“ с фискалната отговорност, но като решение предлага единствено увеличаване на данъците върху богатите и корпорациите.

„Мисля, че причината, поради която нито един от кандидатите не говори за фискална отговорност, е, че нито един от тях не е фискално отговорен“, казва старши икономистът на Tax Foundation Ерика Йорк.

„И двамата са оставили много детайли неуточнени, така че все още има въпроси за това как ще се подредят разходните политики на Харис. Дали Тръмп наистина ще отмени всички данъчни облекчения за зелена енергия? Дали наистина ще наложи всички тарифи, които е обещал?“

На въпроса какво послание има Йорк към Тръмп и Харис, когато става въпрос за дефицита, тя им каза „да станат реални“.

Илюстрация на Доналд Тръмп, който гледа "долар" с образа на ръководителя на Федералния резерв на САЩ

Илюстрация на Доналд Тръмп, който гледа „долар“ с образа на ръководителя на Федералния резерв на САЩ

„Изправени сме пред няколко предизвикателства в областта на фискалната политика – от дълга и дефицита до необходимостта да се конкурираме с Китай и да насърчаваме предприемачеството и работата, а нито една от очертаните в момента визии за данъчна политика не се доближава до отговора на тези предизвикателства“, каза Йорк.

Междувременно Кимбърли Клаузинг, икономист от Института за международна икономика „Питърсън“, повтори опасенията на Йорк, като добави, че „не смята, че през тази кампания се обръща достатъчно внимание на дефицита“.

„Не знам дали да обвинявам кандидатите или (липсата на) внимание от страна на американските избиратели“, каза Клаузинг. „Кандидатите имат стимул да се съобразяват с това, което населението иска да слуша, но не изглежда да има предупредително биене на барабана за фискалната отговорност. И това е голям контраст в сравнение с някои предишни избори поне през моя живот, когато този въпрос беше много по-значим.“

Досега, през фискалната 2024 г., правителството има кумулативен дефицит от 1,9 трилиона долара, според „Проследяване на дефицита“ на Bipartisan Policy Center.

В същото време приходите са се увеличили с 11% до миналия месец. Увеличението на приходите, според „Проследяване на дефицита“, е до голяма степен резултат от увеличението на индивидуалните и корпоративните данъци, по-високите лихвени проценти и намалението с 20% на възстановяването на данъка върху доходите на физическите лица.

Сградата на Федералния резерв в САЩ

Сградата на Федералния резерв на САЩ

Икономическите предложения на Тръмп включват удължаване на данъчните облекчения, намаляване на ставката на корпоративния данък и освобождаване на бакшишите, заплащането за извънреден труд и социалните осигуровки от облагаемия доход. Въпреки плана му за генериране на приходи чрез мита и отмяна на данъчните облекчения за зелена енергия, икономистите твърдят, че това няма да е достатъчно, за да се балансират загубените приходи от намаляването на данъците и другите икономически предложения на Тръмп.

Изследване на Tax Foundation, организация с нестопанска цел за данъчна политика в столицата на страната, изчислява, че въздействието на Тръмп върху дефицита ще бъде приблизително 4 трилиона долара увеличение за десет години.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!