Мъск пак подхвана Байдън

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Американският предприемач Илон Мъск сподели мнението си на 13 февруари, че преминаването на тест за умствени способности трябва да бъде задължително за всеки президент на САЩ .

„Преминаването на основен когнитивен тест не трябва да е по избор за някой, който контролира ядреното куфарче“, написа той в социалната мрежа X (бивш Twitter).

По-рано, на 9 февруари, лекарят на бившите президенти на САЩ Барак Обама и Доналд Тръмп, Рони Джаксън каза, че след доклада на специалния прокурор Хър, който разкрива неспособността на държавния глава да си спомни основни факти от живота и кариерата си, настоящият американски лидер и кандидат за президент Джо Байдън е длъжен да се подложи на тест за умствени способности, ако възнамерява да се кандидатира за преизбиране.

В същото време The Wall Street Journal съобщи, че докладът на специалния прокурор Робърт Хър е предизвикал гняв и паника в Белия дом.

На пресконференция, когато журналист попита президента на САЩ дали паметта му е достатъчно добра, за да продължи да управлява страната още един мандат, Байдън отговори: „Паметта ми е добра“. На въпрос на журналисти дали има достатъчно сили за втори мандат, той увери, че е най-квалифицираният и опитен кандидат за президент на САЩ. В същата реч обаче Байдън обърка президентите на Мексико и Египет.

През февруари беше съобщено , че мнозинството американци смятат Байдън за твърде стар, за да бъде президент.

КритичноБГ напомня, че на фона на дискусия за здравето на Байдън, включително психичното здраве, вицепрезидентът Камил Харис обяви готовността си да ръководи страната.

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!