Мъск хем се похвали, хем иронизира Зукърбърг за срива на Facebook

Мъск и Зукърбърг

Предприемачът и собственик на X (бивш Twitter), Илон Мъск, на 5 март се похвали с производителността на своите сървъри на фона на масово прекъсване в други социални мрежи.

„Ако четете тази публикация, нашите сървъри работят“, написа той на X.

По-рано същия ден потребителите на социалните мрежи Facebook и Instagram по света съобщиха за мащабни повреди в работата на приложенията. Най-много оплаквания идват от САЩ, пише Известия, като тази цифра съвсем не е окончателна.

Самоизттъкването на Мъск може да бъде разчетено индиректно, че неговата социална мреха Х работи, а тези на Марк Зукърбърг – не. 

По-рано КритичноБГ обърна внимание, че прекъсването идва, когато политическата кампания за предстаящите президентски избори в Съединените американски щати  превключи на висока предавка, обръща внимание КритичноБГ.

Вчерашният ден, в който се получи сривът е известен като „Супер вторник“. В този ден много от щатите гласуват на вътрешни избори, което очертава ясно кой ще се яви на вота през ноември от Републиканската и Демократическата партия. КритичноБГ пояснява, че „Супер вторник“ е денят – стартова линия, в който гласоподавателите в най-много щати на Америка отиват до урните за първичните избори на кандидати за президент, което го прави определящ за бъдещето на страната!

И точно в този ден сривът на двете основни платформи, ползвани в САЩ, затрудни кандидатите да достигнат до потенциалните гласоподаватели.

Разбира се, дали е бил направен опит да се извлече политически дивидент е трудно да бъде доказано. Можем да бъдем обвинени в твърде голяма подозрителност и конспирация. Фактът, че сривът се случи точно в този ден трудно може да разсее съмненията, че е просто човешка грешка. Резонен би бил аргументът, защо пропадането не се случи само в САЩ? Подозираме, че няма как да бъде контролиран срив само в една страна. А и, ако има и това се беше случило само в САЩ – щеше да е ясно доказателство, че цета е била именно политическа. Никой няма полза да афишира – аз го направих!

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!