Мъск: Ако Камала стане президент, американците ги чака голям глад

Американците ще бъдат изправени пред огромен глад, ако кандидатът на Демократическата партия Камала Харис спечели президентските избори, заяви американският милиардер Илон Мъск.

Той препубликува в X съобщение от икономически експерт, който описва какво ще е развитието на ситуацията в хранителния сектор в САЩ, ако американският вицепрезидент започне да изпълнява програмата си за намаляване на цените на храните, при положение, че влезе в Белия дом като държавен глава сед вота през ноември тази година.

Припомняме, че Камала Харис наскоро разкри собствената си икономическа програма, като каза, че ако спечели изборите, планира да въведе

„първата в историята“ федерална забрана за повишаване на цените на храните на фона на висока инфлация.

Тя също обяви намерението си да глобява компании, които „се възползват от кризите“.

Американският вестник Wall Street Journal разкритикува Камала Харис, обвинявайки я за цинизъм и „дълбоко погрешен“ поглед върху икономиката.

В резултат на този подход американската икономика е изправена пред намаляване на предлагането на продукти и празни рафтове, пише Wall Street Journal. КритичноБГ напомня, че изданието е с уклон към Демократическата партия на САЩ и критиките са особено показателни. 

„Има голяма разлика между справедливото ценообразуване на конкурентните пазари и прекомерните цени, които не са свързани с разходите за правене на бизнес“, според изявление на Камала Харис, добавяйки, че „американците могат да видят тази разлика в сметките си за хранителни стоки“. ».

Високата инфлация, най-големият проблем на икономиката, може да спъне вицепрезидента Камала Харис на предстоящите президентски избори срещу кандидата на републиканците Доналд Тръмп, а сферата на икономиката е трудно предпочитана от демократите за демат, както признават повечето анализатори.

Много инвеститори очакват Камала Харис да настоява за продължаване на икономическата политика на Байдън, която изостри инфлационния шок.

Камала Харис също ще призове Федералната търговска комисия и щатските комисии да разследват компании, които нарушават правилата за фиксирани цени.

Очаква се нейните политики да повторят действията и реториката на Байдън, особено с неговата война срещу месопреработвателните компании, за които той твърди, че са отговорни за по-високите цени.

Източник: pronews

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!