Марджъри Грийн: САЩ се проваля в конфликта в Украйна

Членът на Камарата на представителите на САЩ Марджъри Тейлър Грийн заяви в четвъртък, че Вашингтон губи в конфликта в Украйна, докато Русия печели, пише ТАСС.

Америка лъже за войната. Това е трагедия. Ние губим, а Русия печели„, отбеляза Грийн, която е представител на Републиканската партия от щата Джорджия. Тя подчерта, че американската разузнавателна общност лъже и за предполагаемото намерение на Русия да нападне Европа.

Президентът на Съединените щати въвлече нас и всички вас в прокси война с Русия защитавайки демокрацията в друга страна, защитавайки границите на Украйна. А (украинският президент Володимир) Зеленски заявява по телевизията в Украйна, че няма да проведе избори, освен ако САЩ не платят за тях. Това демокрация ли е? А след това лиши медиите си от свобода, лиши народа си от свобода на словото. Украйна дори не е член на НАТО, дори не е наш съюзник в НАТО. Защо защитаваме тогава границите ѝ?“ – се пита Грийн.

По-рано миналия месец Зеленски допусна провеждането на избори в Украйна преди края на военните действия, ако западните държави ги финансират. Според украинския лидер, ако Западът е готов да предостави средства, за провеждането на избори в мирно време са необходими около 5 млрд. долара. Той обаче се затрудни да назове сумата, необходима за избори в условията на военни действия.

КритичноБГ припомня, че в края на август Марджъри Тейлър Грийн призова Конгресът на САЩ да започне разследване за импийчмънт на президента на САЩ Джо Байдън. Потози начин тя коментира изявлението на бившия главен прокурор на Украйна Виктор Шокин в ефира на Fox News, че ръководителят на Белия дом е замесен в корупция. „Трябва да започнем разследване за импийчмънт веднага след като Конгресът се събере отново през септември“, написа тя в социалната мрежа X (бивш Twitter).

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!