Френски партиен лидер побесня: „Тази луда марионетка Макрон“ да бъде свален…

Емануел Макрон

Лидерът на партия „Патриот“ Флориан Филипо призова за свалянето на френския президент Еманюел Макрон след думите му за липсата на ограничения по въпросите на подкрепата за Украйна.

Филипо публикува призива си за това на 7 март в социалната мрежа X (преди Twitter).

По-рано през деня La Depeche съобщи, че Макрон, по време на среща с лидерите на френската опозиция е казал, че републиката „няма ограничения“ и „няма червени линии“ по въпросите на подкрепата на Киев.

Според лидера на „Патриот“ думите на Макрон означават, че има възможност за изпращане на френски сухопътни войски в Украйна или прехвърляне на френски ядрени оръжия в Европейския съюз (ЕС).

Невъзможно е да си представим, че този човек, тази луда марионетка на НАТО и дълбоката държава, все още не е свален!“ – добави Филипо и призова всички французи да „излязат за мир“.

По-рано, на 26 февруари, Макрон каза, че западните лидери са обсъдили възможността да изпратят свои войски в Украйна . Според него „нищо не може да се изключи в развитието на ситуацията“. Въпреки това в редица страни, включително САЩ, Германия и Великобритания, възможността за подобен сценарий беше отречена. Освен това генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви, че няма такива планове.

По-късно самият Макрон изключи изпращането на войски в Украйна в близко бъдеще.

Източник: Известия

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!