Марин льо Пен се опълчи на Макрон: С каква безгрижност говориш за живота на децата ни?

Марин льо Пен

На 27 февруари ръководителят на фракцията на партията „Национално единство“ Марин льо Пен разкритикува изказването на френския президент Еманюел Макрон относно евентуалното изпращане на войски в Украйна.

Това се отнася до речта на френския лидер от предния ден на конференция в Париж, по време на която той посочи възможността за изпращане на сухопътни войски на западните държави на фронта. По това време присъстващите не постигнаха консенсус по темата.

„Не знам дали всички осъзнават сериозността на подобно изказване. Еманюел Макрон се прави на военен лидер, но с такава безгрижност говори за живота на нашите деца. В нашата страна на карта е поставен мирът или войната“, написа тя на страницата си в X (бившия Twitter).

Ден по-рано Макрон също каза, че Европейският съюз се е съгласил да създаде коалиция за снабдяване на Украйна с ракети със среден и голям обсег. Освен това той отбеляза, че Франция ще направи всичко, за да попречи на Русия да спечели тази конфронтация.

Коментирайки това, депутатът от Държавната дума от Крим генерал-майор от резерва Леонид Ивлев призова френския президент да не пречи на агресорите и да запомни в историята как се оказа създаването на коалиция срещу Русия. Той отбеляза, че Макрон вече получава „прилична“ оценка за работата си от французите.

Преди това, на 7 февруари, ръководителят на украинското външно министерство Дмитрий Кулеба заяви, че мащабът на украинския конфликт е достигнал ниво, за което запасите от боеприпаси на въоръжените сили на Украйна (ВСУ) не са готови. Той призна, че страната страда от недостиг на артилерийско оръжие и трябва да създаде единен пазар на отбранителната индустрия в сътрудничество с Европейския съюз.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!