Мария Захарова: Киев е замесен в събитията на летището в Махачкала

Говорителят на Министерството на външните работи на Русия Мария Захарова заяви, че киевският режим може да е свързан със събитията в Дагестан, особено на фона на реакцията на украинския президент Володимир Зеленски. Това съобщава официалната интернет страница на руското дипломатическо ведомство.

„В осъществяването на поредната деструктивна акция пряка и ключова роля имаше престъпният киевски режим, който на свой ред действаше чрез ръцете на жестоките русофоби, установили се там“, подчерта руският дипломат.

Според Захарова бързата реакция на Зеленски и съдържанието на изявленията му свидетелстват за факта на отклоняване на информация. Според официалния представител на руското външно министерство информационната диверсия е извършена от киевските специални служби, а информационната кампания е била координирана.

Дипломатът обърна внимание и на факта, че Киев сега е заинтересован от дестабилизиране на ситуацията в Руската федерация на международната арена, тъй като вниманието на световната общност към кризата около Украйна се е променило заради ситуацията в Близкия изток.

КритичноБГ припомня, че на 29 октомври вечерта на летището в Махачкала избухнаха масови безредици заради пристигащ от Тел Авив самолет по редовен полет, който пристига в Дагестан на фона на изострянето на ситуацията в Близкия изток. Стотици хора влязоха в сградата на летището и дори на самолетната писта.

По последни данни при инцидента са пострадали над 20 души, включително полицаи. По информация на канала Mash в социалната мрежа Телеграм единият от двамата тежко пострадали полицаи е починал от травмите си. Най-вероятно той е бил тежко ударен в главата с камък.

Във връзка с безредиците са задържани 60 човека. По-рано беше съобщено, че Централното управление на Следствения комитет на Русия ще се занимае със случая на безредиците на летището в Махачкала.

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!