Макрон щял да намаля имиграцията, а до миналата година му беше „част от ДНК-то на Франция“.

Франция трябва да намали имиграцията, като започне с нелегалните имигранти, заяви президентът Еманюел Макрон в обширно интервю за седмичното политическо списание Le Point. Забележката на Макрон идва, след като миналата година лично тоя обяви, че миграцията „е част от ДНК-то на Франция“, въпрооки рекордноѝ  увеличение през 2022 г, пише RMX news.

По време на интервюто за Le Point френският президент посочи, че неговото правителство ще внесе през есента в парламента нов законопроект за имиграцията, чието приемане беше отлагано няколко пъти през последната година.

„Залети ли сме от имиграция? Не. Не може да се каже това. Но сегашната ситуация не е устойчива и трябва да намалим значително имиграцията, като започнем от нелегалната. Ние сме длъжни да изпълним това“

„Трябва да защитим по-добре нашите външни европейски граници, защото нека не забравяме, че Франция не е страна на влизане за чужденците, пристигащи в Европа, а по-скоро страна на вторична имиграция за тях, които са влезли в Европейския съюз от друга страна„, добави той.

Рекордна година за притока на имигранти във Франция: През 2022 г. бяха издадени 320 330 разрешения за пребиваване, което се равнява на населението на град Нант. И това е без да се взема предвид незаконната имиграция. Спешно трябва да си върнем контрола върху нашите граници!“ Това написа Марин льо Пен в Туитър по-рано тази година.

На 26 януари т.г. дясноцентристкият всекидневник Le Figaro коментира данните, публикувани от вътрешното министерство, със заглавие „Все по-силният миграционен натиск изправя Франция до стената„. Той публикува и ежедневната си редакционна статия за „виновната небрежност“ на правителството по отношение на имиграцията.

Макрон може би разчита на късата памет на обществото, когато става въпрос за послания относно имиграцията, тъй като администрацията му е наясно, че масовата имиграция се отхвърля от огромното мнозинство от френското население.

„Трябва също така да бъдем по-ефективни в прилагането на правото на убежище, с което се злоупотребява от мрежите за трафик на хора“, каза той.

Това е в основата на проектозакона, подготвен от правителството„, подчерта държавният глава. „За да обобщим, да, трябва да намалим имиграцията, но също така трябва да продължим да предприемаме действия чрез образование, интеграция, власт и държавност. И чрез икономически мерки„, посочи президентът.

В миналото Макрон също е обещавал да намали депортациите. Всъщност той заяви, че целта му е 100 процента депортация на всички чужденци, на които е наредено да напуснат страната, но както показаха цифрите през 2021 г., целта му далеч не е постигната – депортирани са само 15 процента от чужденците.

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!