Макрон и Шолц се карали, а печелел Путин, казва швейцарска телевизия

от Лазар Лазаров
Владимир Путин

В спора между Германия и Франция за подкрепата за Украйна се вижда ползата за руския президент Владимир Путин. Това съобщава швейцарската обществена медия SRF, като цитира думите на Рони Кемпин, експерт в Германския институт за международни въпроси и сигурността, предава Lenta ru.

„В момента Путин е отворил шампанското. Той не пропуска възможност да се възползва от слабостта на европейските държави. И когато двама от най-важните партньори на Европа спорят толкова шумно на отворена сцена, това, разбира се, неминуемо играе в негова полза“, подчертава експертът.

Като пример са дадени разсъжденията на френския президент Еманюел Макрон за разполагането на западни сухопътни сили в Украйна. Идеята на Макрон бързо беше отхвърлена от германския канцлер Олаф Шолц, чието търпение „бавно се изчерпва“ с нереалистичните и изпразнени от съдържание предложения на Франция.

В разговора с обществената швейцарска медия Кемпън също посочва, че отношенията между Франция и Германия в момента могат да се нарекат „обтегнати, много трудни“, тъй като им „липсва доверие“.

Lenta ru. припомня, че по-рано френският външен министър Стефан Сежурне отрече наличието на разногласия с Германия относно помощта за Украйна. В края на февруари Financial Times съобщи, че конфликтът между Германия и Франция възпрепятства създаването на оръжеен фонд на ЕС за Украйна.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!