Макрон хем се надява да не се налагат военни действия срещу Русия, хем иска да я възпира

Френският президент Еманюел Макрон потвърди, че не изключва възможността за изпращане на френски военни в Украйна, ако това е необходимо за защита на националните интереси и сигурност на страната в интервю, публикувано в съботния брой на вестник Le Figaro.

В същото време Макрон каза, че „се надява с всички сили“, че Франция няма да трябва да участва във военни действия. Според него Франция „не е сила на войната, а сила на мира“, но ако Европа иска мир, е необходимо „да го защити“.

Макрон подчерта, че Франция е мирна страна и се надява, че няма да се налага да участва във военни действия.

Пак днес, френският лидер, отговаря на въпроси на потребители на социалните медии. На въпрос свързан с войната в Украйна той заяви: „Ако в един момент руснаците отидат твърде далеч, ние, всички европейци, трябва да сме готови да действаме, за да ги сдържим“.

„Ето защо трябва да се въоръжим и затова трябва да бъдем възпиращ фактор и да бъдем убедителни за нашите противници, като им казваме: „Ако отидете твърде далеч и заплашите моите интереси и собствената ми безопасност, тогава няма да изключвам намеса “, добави президентът.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!