Макрон вярва, че можел да продължи диалога си с Путин

от Лазар Лазаров

Френският президент Еманюел Макрон заяви, че ще продължи диалога с руския си колега Владимир Путин, предаде ТАСС.

„Бих продължил диалога с Владимир Путин“, заяви Макрон в подкаста „Generation Do It Yourself“. „Не, през последните месеци [не сме общували], но не изключвам възможността за разговор по една или друга тема”, коментгира държавният глава на Франция.

Макрон отбеляза, че „вярва в силата на диалога“. „Казвам абсолютно искрено: вярвам, че винаги е важно да продължаваме диалога“, подчерта президентът.

Френският лидер добави, че ще обсъди с руския държавен глава по-специално „темата за атомните електроцентрали“, без да пояснява какво точно има предвид.

По-рано Путин заяви, че Москва е готова да взаимодейства с Париж, ако френската страна има такъв интерес. Според руския държавен глава двамата с Макрон са имали добри работни отношения, но френският президент ги е прекратил.

Както съобщи Критично по-рано, рейтингът на одобрението на френския президент Еманюел Макрон падна с 6 процентни пункта след решението му да разпусне парламента. Това показва проучване, проведено от BVA Xsight за RTL. Според RTL Макрон никога не е бил толкова непопулярен, дори през април 2023 г., в разгара на протестите срещу пенсионната реформа, и през ноември 2018 г., в разгара на движението на „жълтите жилетки“.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!