Макгрегър: Украйна праща момчетата си на фронта да бъдат разтопени от руския огън заради Вашингтон

Дъглас Макгрегър

Политиката на Вашингтон за удължаване на конфликта в Украйна доведе страната до катастрофална ситуация. Това написа бившият съветник на Пентагона, полковник в оставка Дъглас Макгрегър в страницата си в X (бивш Twitter) на 19 юни.

„Украинците живеят в ад, който Вашингтонската политическа класа създаде за тях“, пише той.

Макгрегър също отбеляза, че въоръжените сили на Украйна (ВССУ) разчитат на мъже и момчета, като се опитват да ги принудят да наденат униформи и да отидат на фронта, „разтопявайки се под натиска на Русия“.

По-рано, на 18 юни, бившият агент на ЦРУ Лари Джонсън предупреди украинския президент Владимир Зеленски, чийто мандат изтече на 20 май, за възможната загуба на Киев. Той добави, че украинската страна ще трябва да се откаже от Одеса, а може би и от Киев, който ще бъде поет под контрол от руските военни.

На 9 юни бившият съветник на Пентагона Теодор Постол обяви загубата на Зеленски в конфликта. Той отбеляза, че демографската ситуация в Украйна прилича на черна дупка. Според него решението на Зеленски да пожертва украински граждани е погрешно и показва загубата на Киев.

Заместник-министърът на външните работи на Руската федерация Михаил Галузин заяви на 5 юни, че западните страни трябва да спрат да доставят оръжия на украинската армия, а Киев от своя страна трябва да прекрати военните действия. Галузин отбеляза, че постоянните доставки на оръжие за Украйна „само удължават конфликта и водят до увеличаване на жертвите сред цивилните “ .

На 26 април бившият ръководител на руското министерство на отбраната Сергей Шойгу упрекна САЩ в създаването и удължаването на конфликта в Украйна. Според него опитите на Запада да нанесе стратегическо поражение на Русия са обречени на провал, всички цели на спецоперацията ще бъдат постигнати.

Източник: Известия

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!