Дъглас Макгрегър за новите американски оръжия: Същата работа!

Дъглас Макгрегър

Новите бойни машини на американската армия са същата стара технология, само в нова опаковка. Това заяви в четвъртък, 29 февруари, бившият съветник на шефа на Пентагона по времето на президентстването на Доналд Тръмп, полковникът в оставка Дъглас Макгрегър.

Както всичко, което прави армията, това е стара технология, преопакована по такъв начин, че да изглежда като нещо ново и революционно“, сподели той пред РИА Новости .

Според Макгрегър новите военни превозни средства изостават от напредналите модели, които се създават в Китай и Русия. Бившият съветник поясни, че редица нови превозни средства са вариации на стария модел Брадли, който не успя да защити американските сили в Ирак.

По-рано, на 26 февруари, беше съобщено, че армията на Съединените щати се готви да представи нови леки танкове, бойни машини на пехотата (БМП) и роботизирани бойни машини, които ще подготвят американската армия за „войната на бъдещето“ с Русия и Китай .

Освен това силите на американската армия в момента проучват подобрени бойни способности чрез роботизирани бойни превозни средства за подобряване на осведомеността за ситуацията и тактическите способности.

Преди това, на 25 декември миналата година, аналитичният портал Business Insider, позовавайки се на анкетирани експерти, отбеляза, че в края на 2023 г. става ясно, че Русия и Китай стават все по-решителни в общото си желание да изместят САЩ като единствен военна суперсила, която е разположила своите войски по целия свят.

Авторите отбелязват, че китайският лидер Си Дзинпин и руският президент Владимир Путин се приближават към създаването на военен съюз, който ще представлява най-голямата заплаха за Съединените щати от десетилетия.

Източник: Известия

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!