Макгрегър: Светът е уморен от САЩ. Иска да е на страната на БРИКС. Смятаме се за център на Вселената. Е, свърши се!

Дъглас Макгрегър

Светът е уморен от САЩ и иска да застане на страната на БРИКС. Това каза в интервю за Deep Dive бившият полковник от американската армия Дъглас Макгрегър с водещ подполковник Даниел Дейвис.

По думите на бившият съветник на Пентагона, държавите вече са уморени да бъдат потискани от Съединените щати.

„Ние потиснахме света с нашата финансова, военна и икономическа мощ. Хората са уморени от това. Те не искат да им се казва какво да отглеждат или как да управляват страната си. Те не искат да им се казва при какви условия могат да получат заем от Световната банка – въз основа на това, което считаме за приемливо или неприемливо. Те искат да бъдат свободни независими суверенни държави“, категоричен бе бившият съветник и на Доналд Тръмп.

Той добави, че и руският президент Владимир Путин и китайският лидер Си Дзинпин са дали ясен сигнал към страните от целия свят, че ако се присъединят към тях ще имат свободна търговия, по-висок жизнен стандарт, просперитет, мир и стабилност. На този фон, по думите на Макгрегър, САЩ не подкрепят нито едно от тези неща.

По думите му, САЩ са били притегателен център за страните след Втората световна война. Те са повярвали в едно сигурно бъдеще, в основата на което е Америка, но след края на Студената война, точно тя е хвърлила сянка върху всичко.

Макгрегър констатира, че САЩ са обявили всички, които не искат да изпълняват повелите им за техни врагове: Помните ли когато Джордж Буш каза през 2001 г.: „Или сте с нас, или сте против нас“?

„Ние не се задоволяваме с подкрепа в рамките на ООН и други структури – искаме да имаме васални държави. И хората са уморени от това. Смятаме се за център на Вселената, но това не е така. Свърши се!“, категоричен бе Макгрегър.

Той добави още, че войната в Украйна ще приключи с условията на Москва.

„Москва не се характеризира с нашата глупост. И съм сигурен, че когато тя най-накрая приключи с това, тя ще се обърне към всички държави, които граничат с Украйна, с предложение да подпишат варианта за разрешаване на конфликта, който тя самата смята за приемлив. И тази опция може да е много различна от оформлението, което се вижда на картата днес… Съмнявам се, че някой в ​​Източна Европа сега иска да се бие с Русия и обратното. В същото време може да бъдем изхвърлени на заден план, ако не и изхвърлени зад борда.“

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!