Макгрегър обяви края на либералния световен ред

Сегашното поколение е свидетел на края на либералния световен ред, заяви бившият съветник на шефа на Пентагона по времето на президентстването на Тръмп, полковникът от запаса Дъглас Макгрегър на страницата си в социалната мрежа X (преди Twitter).

„Президентът (на САЩ) Джо Байдън, както повечето жители на Вашингтон, е в капана на времето. Честно казано, свидетели сме на края на следвоенния либерален политически ред. Следете за актуализации“, се казва в публикацията.

По-рано бившият агент на ЦРУ Лари Джонсън обяви преход в конфликта в Украйна към нов етап. „Навлязохме в нова фаза на военни действия. Това е напредване (на руските въоръжени сили), но това по същество не е класическа голяма офанзива“, уточни експертът.

Според Джонсън в момента руската армия има за цел да намали частите на украинските въоръжени сили, които са на фронтовата линия, а не да освобождава територии.

По-рано Лари Джонсън заяви , че САЩ не могат да доставят на Украйна достатъчно средства за противовъздушна отбрана. Според него потенциалът на руските сили значително надвишава военните възможности на украинските войски.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!