Макгрегър оцени бойните качества на Запада и шансовете му пред Русия

Дъглас Макгрегър

Сухопътните сили на западните държави не са способни да водят реални бойни действия. Това заяви бившият съветник на Пентагона по времето на президентстването на Доналд Тръмп Дъглас Макгрегър в интервю за канала Redacted в YouTube.

Нашите сухопътни сили са в ужасно състояние. Видяхте новината за Макрон, който предложи, че европейците са готови да навлязат в Източна Украйна. <…> Това са по същество бутафорни армии. Те са предназначени да потискат онези, които не могат да се защитят сами в Северна Африка, Близкия изток или други части на Африка„, каза той.

Според полковника европейските войски нямат потенциала да се противопоставят на тези, които могат да се бият. Той също така добави, че никой в ЕС не е заинтересован да се присъедини към конфликта в Украйна.

След почти три години е голяма грешка да се подценяват руснаците, те всъщност са доста сериозни в защитата на страната си„, заключи Макгрегър.

На 26 февруари в Париж се проведе конференция, посветена на подкрепата за киевското правителство. На нея бяха поканени лидерите на десет държави, сред които Германия, Обединеното кралство, Полша, Дания и Нидерландия. След срещата Макрон заяви, че ЕС се е съгласил да създаде още една, девета по ред коалиция, която да снабдява Украйна с ракети със среден и дълъг обсег на действие.

Той също така добави, че Франция ще направи всичко възможно, за да гарантира, че Русия „няма да спечели тази война“, пише РИА Новости

Освен това по инициатива на Макрон участниците обсъдиха възможността за изпращане на войски в Украйна, но не постигнаха консенсус.

След срещата Шолц и германският министър на отбраната Борис Писториус заявиха, че Берлин няма да изпрати свои войски в Украйна. Канцлерът допълнително подчерта, че страните от НАТО като цяло няма да направят това. Освен това той отново изтъкна, че няма планове за изпращане на ракети „Таурус“ на ВСУ.

Според говорителя на руския президент Дмитрий Песков Кремъл е обърнал внимание на обсъждането на темата за изпращане на войски в Украйна, като е подчертал, че това би направило прекия военен сблъсък между Русия и НАТО неизбежен.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!