Макгрегър: Курската атака на Украйна е катастрофа. Тази държава вече не съществува!

Дъглас Макгрегър

Полковник Дъглас Макгрегър, бивш съветник на Пентагона по времето на президентството на Доналд Тръмп е категоричен, че военната атака на ВСУ в руската Курска област е катастрофален провал. Мнението си той изрази в подкаста на подполковник Даниел Дейвис Deep Dive в YouTube.

Той е категоричен още, че Украйна на практика вече е престанала да съществува като държава. „Ако погледнете операцията в района на Курск, ще разберете, че това е катастрофален провал“, заяви още той.

Полковникът отбеляза още, че към този момент Киев е загубил над 600 000 войници, които са мъртви.

„Мястото се разпада. Нищо не остана. И повечето от парите, за които говорихте (има предвид отпуснатите милиарди от САЩ за Украйна) никога няма да стигнат до тях. Те просто отиват към пералнята на отбранителната индустрия и след това с дарения се връщат към хълма (т.е. Капитолийския хълм, където е Сенатът и Конгресът на САЩ)

Дъглас Макгрегър отбеляза още, че заради Курската операция Украйна е загубила и голям брой военна техника и оръжия, освен хилядите убити войници на фронта.

Полковникът повдигна темата и за корупцията, като отбеляза, че тя е извън контрол, както и ширещата се престъпност и проституция: „Това е трагедия за страната. Най-лошият от всички възможни варианти“.

По-рано, на 2 септември, Макгрегър отново при полк. Даниел Дейвис заяви, че държавите по света са уморени от САЩ и се ориентират да застанат на страната на БРИКС. Умората, по думите му, е най-вече от американското потисничество.

„Ние потиснахме света с нашата финансова, военна и икономическа мощ. Хората са уморени от това. Те не искат да им се казва какво да отглеждат или как да управляват страната си. Те не искат да им се казва при какви условия могат да получат заем от Световната банка – въз основа на това, което считаме за приемливо или неприемливо. Те искат да бъдат свободни независими суверенни държави“, каза бившият съветник на Пентагона.

Дъглас Макгрегър отсече тогава, че американците са се смятали за център на Вселената, но това не е така. „Свърши се!“

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Макгрегър: Светът е уморен от САЩ. Иска да е на страната на БРИКС. Смятаме се за център на Вселената. Е, свърши се!

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!