Макгрегър даде оценка на постоянното искане на пари от Зеленски

Постоянните призиви на украинския президент Владимир Зеленски да предостави финансова помощ на Киев са позор. Това написа в сряда, 4 октомври, в своя акаунт в социалната мрежа X бившият съветник на шефа на Пентагона полковник Дъглас Макгрегър.

„На всеки няколко минути той отваря устата си и иска още един милиард долара от Съединените щати, а ние нямаме начин да проследим къде отиват тези пари. Това е позор“, каза той.

Освен това Макгрегър отбеляза, че Зеленски вече е изпратил на смърт десетки хиляди свои сънародници.

По-рано, на 2 октомври, Politico писа, че западните страни може да откажат помощ на Украйна поради високото ниво на корупция в страната. Авторите на статията смятат, че властите на САЩ искат да окажат натиск върху Украйна в борбата с корупцията, включително и защото са заложени щатски долари.

American Thinker изрази мнение, че президентът на Украйна е търгувал с интересите на страната за лично облагодетелстване. Авторът на статията припомни, че след избирането си за държавен глава Зеленски обеща мир, край на корупцията и икономически просперитет. Четири години по-късно обаче Украйна се оказа в състояние на конфликт и корупцията достигна безпрецедентни нива.

На 20 август пенсионираният генерал-майор от въоръжените сили на Украйна (ВСУ) Сергей Кривонос също обвини Зеленски в пране на пари . Според него Украйна страда от корупция в сектора на отбраната, така че въоръжените сили на Украйна не разполагат с необходимите ресурси за бойни действия.

Западните страни увеличиха военната и финансова подкрепа за Киев на фона на руската специална операция за защита на Донбас , чието начало беше обявено от руския президент Владимир Путин на 24 февруари 2022 г., след като ситуацията в региона се влоши поради обстрела от страна на украински военни.

Източник: Известия

Други новини

© 2023 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

Този уеб сайт използва „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване.. Приемам Прочети повече