Магазини, банки и закусвални пускат кепенци в Англия, заради бунтовете

Около 80% от магазините и фирмите в центъра на град Хъдърсфийлд, Великобритания, са затворили врати или са свалили ролетни щори в очакване на евентуални грабежи. Това пише британското издание Daily Mail във връзка с антимигрантските бунтове, обхванали Обединеното кралство през последната седмица, след убийството на нри момиченца от имигрант.

Банките Barclays и NatWest, както и закусвалните на McDonalds са затворени до утре сутринта.

Фризьорските салони, магазините за обувки и дрехите също са затворени за „безопасност на персонала“.

Според съобщенията някои от предприятията, които са затворили по-рано, са били управлявани от хора от азиатски произход, а азиатци от други градове се стичали, за да ги защитават от евентуални нападения, пише изданието.

Служителите на Оксфордския университет получиха имейл, в който ги предупреждава да „обмислят алтернативни маршрути за връщане вкъщи“ на фона на планиран протест, „свързан с неотдавнашните размирици“.

По-рано през изминалата вечер работник в магазин в Белфаст, който изгоря при сцени на насилие в събота вечер, призова за по-добра защита на лицата, станали обект на действия „срещу мюсюлманската общност“.

Прави впечатление, че английската преса нито за миг не е престанала да описва бунтуващите се англичани, като „крайнодесни активисти“. Въпросът за мигрантската престъпност изобщо не съществува.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!