Льо Пен: ЕС ежедневно доказва своята токсичност и безполезност. Време е да го реформираме!

от Лазар Лазаров
Марин льо Пен

Европейският съюз (ЕС) доказва всеки ден, че е токсичен и не е от голяма полза за страните членки. Това заяви лидерът на фракцията Национално събрание Марин Льо Пен в интервю за испанския вестник „El Periódico“.

„Европейският съюз е опасност за всички наши нации и е логично да се борим заедно“, заяви лидерът на Националното събрание.

„Европейският съюз не е Европа. Той е само един специфичен начин на континентално сътрудничество, който в продължение на няколко десетилетия доказа, че е от малка полза за нашите икономики и държави. Той доказва всеки ден колко е токсичен„, отбеляза тя.

„Трябва да го реформираме, за да дадем на държавите повече правомощия и да защитим националните особености, които са допринесли за изобретателността и влиянието на Европа“, подчерта Льо Пен.

„Нашият проект би могъл да се нарече Европейски съюз на нациите. Това ще бъде по-свободна и по-съгласувана система за междуевропейско сътрудничество, която ще ни позволи, убедена съм, да реинтегрираме Великобритания в европейското семейство“, добави тя.

„Това, срещу което се противопоставяме, е приемането на имигранти в определени страни, които след това се заселват в цяла Европа, или, още по-лошо, на нелегални имигранти, които се скитат из всички страни без контрол. Шенген трябва да бъде реформиран, за да вземе предвид тези неконтролирани и вредни миграции. На практика гражданите на ЕС ще бъдат поставени на опашка, която им гарантира влизане във Франция без контрол. Останалите ще се редят на опашка, където ще трябва да докажат право на влизане на наша територия. Този принцип, напълно неутрален за гражданите на ЕС, ще защити всички. Има го във всички държави по света, които уважават себе си”, добави тя.

За да разреши конфликта в Украйна, Европа трябва да започне диалог с Русия, смята лидер

„Очевидно ще трябва да говорим с Русия, за да се опитаме да намерим положителен изход от този конфликт за Украйна, който тя очевидно не може да спечели“, заяви още Льо Пен.

Според Льо Пен онези, които вярват, че мирът може да бъде постигнат без разговори с една от враждуващите страни, „повече позират, отколкото действат“. В същото време тя подкрепи военната и гражданската помощ за Киев.

Освен това Льо Пен посочи, че е необходимо внимателно да се обмисли въвеждането на санкции срещу Руската федерация, така че те да не навредят на Европа.

Източник: El Periódico; Труд; Известия

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!