Льо Пен: Макрон се държи безобразно! Той е президент все още

от Лазар Лазаров
Марин льо Пен

Поведението на френския президент Еманюел Макрон не отговаря на представата за президент на републиката, тъй като той се опитва да обиди онези, които не гласуват за него. Това заяви на 28 юни лидерът на партията Национално обединение Марин льо Пен в интервю за телевизионния канал CNEWS, предаде Известия.

Както съобщи Критично, на 25 юни Макрон заяви, че във Франция може да избухне гражданска война заради политиките на левите и десните партии, които често стигат до крайности в програмите си, и призова това да бъде избегнато. Той отбеляза, че дясната партия Национално обединение, ръководена от Льо Пен, разделя хората въз основа на религия или произход.

„Еманюел Макрон се държи безобразно, той все още е президент на републиката и ще бъде такъв и утре„, заяви Льо Пен.

„Начинът, по който той се опитва да обиди тези, които не гласуват за него, не отговаря на моите представи за поведението на президента на републиката“, отбеляза тя тя, отговаряйки на съответния въпрос на журналист.

По думите на Льо Пен лидерът на страната трябва да остане президент на всички хора, включително и на тези, които не гласуват за него.

В същото време, говорейки за Украйна, политикът подчерта, че нейната партия е готова да предостави на Киев необходимата подкрепа, но има две ограничения, които включват забрана за доставка на оръжия с голям обсег и изпращане на войски в зоната на бойните действия . Льо Пен отбеляза, че прехвърлянето на оръжия с голям обсег на Украйна ще направи Франция пряка страна в конфликта.

Преди ден Льо Пен заяви, че Макрон няма да може да изпрати войски в Украйна, ако председателят на нейната партия Национално обединение Джордан Бардела стане премиер на страната. Тя подчерта, че той ще бъде ефективен и полезен като министър-председател на Франция.

В неделя, 30 юни, във Франция ще се проведе първият тур на предсрочните парламентарни избори. Първоначално те бяха планирани за 2027 г., но Макрон разпусна Народното събрание, след като претърпя поражение на изборите за Европейски парламент. Партията „Национално обединение“ получи 31,8% от гласовете на изборите за Европейски парламент, докато партията на Макрон „Ренесанс“ беше подкрепена от едва 15,2% от електората. Макрон подчерта, че Франция се нуждае от ясно парламентарно мнозинство, за да „действа в спокойствие и хармония“.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!