Лукашенко: Полският президент Анджей Дуда и премиерът Матеуш Моравецки са лакеи на САЩ

Министерството на външните работи на Полша се надява да победи опозицията в предстоящите следващата седмица парламентарни избори. Ръководството на полската република в момента е „напълно контролирано от американски лакеи“, които са „мразени от германците“, каза президентът на Беларус Александър Лукашенко, коментирайки парламентарните избори в Полша. Думите му бяха разпространени от пресслужбата на президентството на Беларус.

Ръководителят на страната заяви, че политиката на Варшава е предвидима и с промяната – ако опозиционният лидер Доналд Туст спечели – ще се върне надеждата, че поляците ще „вземат главата си в ръце и ще работят“.

„Полският президент Анджей Дуда и министър-председателят Матеуш Моравецки са лакеи на Вашингтон, които са на къса каишка. Доналд Туск, напротив, е проевропейски политик. Има надежда, че той ще действа в интерес на Европа, а не на Съединените щати“, заяви Лукашенко.

Според него германците вече мразят полското ръководство, но и американците не са глупаци – те са вързали здраво поляците. Лукашенко коментира и заиграването с Украйна по отношение на зърното, тъй като двете страни вече публично се обиждат взаимно – и това е пълен провал на Полша.

„В тази ситуация човек трябва да си зашие устата и да мълчи, но те започват да кървят от всичко казано“, обобщава беларуският лидер.

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!