Лидерът на Хизбула: Ще ударим Израел където не очаква! Сега сме по-решителни и силни!

Лидерът на Хизбула Хасан Насрала направи видеообръщение след кибератаките от страна на Израел, макар еврейската страна да не е признала официално това, но има редица публикации в западната преса  с доказателства в тази насока, и които убиха близо 40 и раниха над 3000 ливанци посредством взривяване на мобилни устройства сред които пейджъри, мобилни телефони, радиостанции и лаптопи. Това предаде катарската телевизия Al Jazeera.

Той директно обвини Израел, че стои зад атаката за смъртоносните взривове. В речта си лидерът на Хизбула подчерта, че има загинали и цивилни.

Хасан Насрала заяви, че служителите на ливанската групировка, която е на негово подчинение, не носят въпросните модели, които се взривяват. Думите му бяха не само успокоение на поддръжниците и последователите му, но бяха отнесени и към властите на еврейската държава, с което подчерта, че Хизбула е останала недосегаема.

Хасан Насрала изрично обърна внимание, че операциите на Хизбула от Южен Ливан ще продължат срещу Израел, докато трае окупацията над ивицата Газа.

„Атаките не са разклатили вярата, убедеността или готовността на Хизбула. Напротив, това ни направи по-решителни, по-здрави и по-непреклонни.“

 

Хасан Насрала заяви, че „врагът“ е преминал „всички граници, правила и червени линии“ с експлозиите, които убиха най-малко 37 души и раниха повече от 3000 души.

Той описа атаките като „клане“ и призна, че са голям удар срещу Хизбула, но изрично отново подчерта, че командването в организацията и комуникацията все още са непокътнати.

„Можем да го наречем военни престъпления или обявяване на война – както и да решите да го наречете, всичко е правилно и отговаря на описанието. Това е планът на противника“, каза той.

Описвайки атаките като „акт на война“, Хасан Насрала заяви, че Израел ще бъде изправен пред „сурово възмездие и справедливо наказание, където го очаква и където не го очаква“.

Още докато изнасяше телевизионното си обръщение, израелските военни самолети пробиха звуковата бариера над Бейрут и бомбардира къщи в населени места информира Al Jazeera.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!