Лидерът на Хизбула: Арабските и ислямските страни да прекъснат отношенията си с Израел. Да спрат да му доставят нефт, газ и храна

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски!

Ръководителят на „Хизбула“ Саид Хасан Насрала не обяви тотална война между неговата групировка и Израел, предаде Messenger News.

Хиляди хора се събраха в центъра на Бейрут, за да гледат видеозапис на първото публично изказвана на Насрала след началото на войната между Хамас и Израел миналия месец.

Той предложи на арабските и ислямските страни да прекъснат отношенията си с Израел, както и да спрат да му доставят енергия и храни.

„Изявленията, осъждащи [действията на еврейската държава], не са достатъчни. Арабските и ислямските страни трябва да прекъснат отношенията си с врага (с Израел ), да спрат да му доставят нефт, газ и храна“

През последните седмици подкрепяната от Иран шиитска ислямистка групировка „Хизбула“ разменяше огън с израелските военни, като изстрелваше ракети и самоубийствени самолети по израелско-ливанската граница, което породи опасения, че бойната групировка може да обяви война на Израел и да открие втори фронт, докато се опитва да изкорени „Хамас“ от Ивицата Газа.

Насрала обаче не съобщи за някаква сериозна ескалация. „Някои твърдят, че сме на път да влезем във война. Казвам ви, че сме ангажирани в тази битка още от 8 октомври“, каза той. Насрала се похвали, че действията на „Хизбула“ са принудили Израел да съсредоточи една трета от силите си на ливанската граница.

Той определи сегашните военни действия, които се провеждат, като „значителни“, но се зарече, че те „няма да бъдат краят“ на участието на Хизбула в конфликта. Той също така похвали колегите си от подкрепяните от Иран групировки в Йемен и Ирак за неотдавнашните нападения срещу Израел и срещу американските сили в региона. Той също така призова арабските и ислямските правителства да прекратят доставките на храни и горива за Израел.

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!