Lebanon24: В Ливан се взривяват и телефони, лаптопи и радиостанции

Съобщава се вече за експлозии на телефони и лаптопи, които са се случили в Ливан, ден след като хиляди пейджъри се взривиха в страната вчера, като убиха 12, сред които две деца, и раниха около 3000 граждани. Повечето са бойци на Хизбула.

Новината за взривовете на новите видове мобилни устройства съобщи Агенция Фокус, като се позовава на ливанската медия Lebanon24.

„Звуци от експлозии, подобни на детонация на пейджъри, се чуха в различни райони на Ливан, включително южните предградия на Бейрут.“

Арабската медия уточнява, че този път взривовете били на лаптопи, мобилни телефони и радиостанции в коли. Същите са се случили в жилищни сгради и магазини за мобилни телефони.

Проверка на КритичноБГ в масиви от арабски медии не намери потвърждение на новината към този момент.

Припомняме, че Израел все още не е поел отговорност за масовия атентат в Ливан.

По-рано публикувахме обзорна новина на американската медия Axios, според която Вашингтон е бил информиран минути преди да се взривят пейджърите.

Ден преди атентата, съветник на Джо Байдън и бил в Тел Авив на високопоставена среща, на която е бил информиран за притеснението на израелските власти, че операцията им по поставените взриватели и взривни вещества в пейджърите ще бъде разкрита от Хизбула. Те обаче не са направили и намек, че само часове след това ще ги взривят.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Расмусен: Израел се надява на отговор от Хизбула за взривените пейджъри, за да въвлече САЩ във война

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!