Лавров за предизборната кампания в САЩ: Печално зрелище!

Сергей Лавров

Протичането на кампанията за президентските избори в САЩ е печално зрелище. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров.

„Печално зрелище. Ако системата на т.нар. американска демокрация дава такива резултати или такъв ход на предизборната кампания, тогава, навярно, всеки сам може да си направи изводите за това как е устроено всичко (там)“, каза министърът пред журналиста Павел Зарубин. 

Лавров отговори и на въпрос за парламентарните избори във Франция. Той подчерта, че гласуването в два тура там се провежда неслучайно, тъй като вторият тур има за цел да манипулира волята на избирателите от първия тур. На втория някои кандидати могат да се оттеглят.

„Те биват убеждавани (да се оттеглят), за да разчистят пътя за победа на консерваторите или популистите, както се казва. Това не прилича много на демокрация“, добави ръководителят на руската външна политика.

Той също така посочи, че ще има много сериозни промени във Франция, ако резултатите от първия тур се използват за определяне на формирането на парламента.

Следващите, 60-ти президентски избори в САЩ са насрочени за 5 ноември 2024 г. През август и септември трябва да се проведат партийни конгреси, на които ще бъде официално одобрен по един кандидат от всяка партия. Последният етап ще бъде гласуването през ноември.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!