Лавров: В ЕС има „няма демокрация“

Русия не призовава за унищожаване на Европейския съюз (ЕС), но учението и дисциплината в тази асоциация сега са дори по-силни, отколкото в Северноатлантическия алианс. Това каза руският външен министър Сергей Лавров на пресконференция след участие в заседание на Съвета на външните министри на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа, съобщават руски медии.

Не призовавам Европейският съюз да се разпадне, няма нужда от тези призиви. Просто констатирам как се държат държави, които са се обявили за модел, за венец на демокрацията. Там, в Европейския съюз, има „няма демокрация”. Има дисциплина, учение, според мен дори по-зле, отколкото в НАТО. Или по-скоро „по-добре“, отколкото в НАТО“, добави още Лавров.

Както отбеляза Лавров, очевидно е, че Европейският съюз се е изродил. Лавров припомни, че ЕС „е създаден като асоциация на държави, които заедно искат да подобрят благосъстоянието на своите граждани по-ефективно, отколкото поотделно“.

Вижте за какво се използват сега средствата от т. нар. Европейски фонд за мир. Чуйте какво говорят дипломатите на Европейския съюз, „великите“, това, което прокламира ръководството на Европейската комисия, което като цяло узурпира власт. Вече има много примери, когато страните членки започват да се питат на базата на какви правомощия Европейската комисия определя за страните-членки”, коментира Лавров

Източник: Труд

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!