Лавров отсече, какво започва Русия заради влизането на Финландия и Швеция в НАТО!

Лавров

Руският външен министър Сергей Лавров заяви в Анталия, че Русия ще разположи допълнителни оръжия в новосформираните Московски и Ленинградски военни окръзи в отговор на влизането на Финландия и Швеция в НАТО, предава РИА Новости.

„Вече взехме организационни решения, сформирани са Московският военен окръг и Ленинградският военен окръг. Там ще бъдат разположени допълнителни въоръжения, които ще бъдат адекватни на предизвикателствата, които могат да възникнат на територията на Финландия и Швеция„, е подчертал Лавров на пресконференция.

Според него с влизането на Финландия и Швеция в НАТО са се сринали десетилетия добросъседски отношения между тези страни и Русия.

„Изявленията на министъра на отбраната на САЩ Лойд Остин за възможността за пряк сблъсък между НАТО и Руската федерация в случай на поражение на Украйна доказват, че САЩ имат такъв план.“

Това заяви по-рано руският външен министър Сергей Лавров на дипломатически форум в Анталия, предава ТАСС.

„Смисълът на това изявление е, че ако Украйна загуби, НАТО ще трябва да тръгне срещу Русия. Той току-що излезе с фройдистка версия на това, което е в ума им [на САЩ].

В края на краищата преди това всички казваха: Украйна не може да загуби, защото [президентът на Русия Владимир] Путин няма да се успокои и ще заграби балтийските държави, Полша, Финландия.

Оказва се, според съвсем отритото, недвусмислено изражение на г-н Остин, всичко е точно обратното. Ние нямаме и не можем да имаме такива планове, но американците имат“, заяви първият дипломат на Москва.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!