Лавров: Онези които твърдят, че Русия ще напада НАТО – хубаво запомнете думите на Путин!

от Лазар Лазаров
Сергей Лавров

Руският външен министър Сергей Лавров припомни думите на руския президент Владимир Путин, че Москва няма да нападне страните от НАТО, и предложи тези, които твърдят обратното, да бъдат съдени по техните изявления, предаде ТАСС.

В отговор на журналистически въпроси защо, въпреки недвусмислените изявления на Путин, че Русия няма да нападне НАТО, президентът на САЩ Джо Байдън и редица други официални лица на Запад продължават да развиват тази тема, ръководителят на дипломатическото ведомство призова да се съсредоточим върху думите на руския лидер.

„Тези, които твърдят обратното, сами преценете кой какво е казал“, заяви Лавров в разговор с медиите в рамките на Петербургския международен икономически форум (ПМИФ).

По-рано прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков заяви, че Путин не реагира на нападките на американския лидер, въпреки че знае за тях. „Всеки път, когато се питаме какво точно е имал предвид неговият агресивен език към нашия държавен глава, Путин не реагира на това и няма да реагира“, отбеляза представителят на Кремъл.

По-рано, на 5 юни, Путин нарече безсмислени изявленията, че Руската федерация иска да атакува държави, които са членки на блока НАТО. Според него тези, които разпространяват подобни твърдения, искат да заблудят населението си.

Още през март руският лидер заяви, че Русия няма да воюва с НАТО. Според него това са просто глупости. Той отбеляза, че Руската федерация не се придвижи към границите на страните от Алианса, но блокът се приближи до руските граници.

Западът редовно всява истерия сред гражданите на своите страни, предупреждавайки за предполагаемо възможна предстояща война с Русия. Западноевропейски медии и експерти се позовават на успехите на руската армия в Украйна и пророкуват, че в бъдеще страната ще „тръгне да завладее целия свят“. Междувременно още през декември миналата година руският президент нарече подобни изявления пълни глупости.

Източник: ТАСС; Известия

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!