Лавров: Готови сме да срещнем Запада на бойното поле!

от Лазар Лазаров
Сергей Лавров

Ако Западът иска да се бие с Русия на бойното поле, тогава Москва е готова за това. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров на консултации в Съвета на федерацията за преназначаването му на поста министър, предаде News.ru.

Според него, както съобщава РИА Новости, руските власти многократно са заявявали, че са готови за преговори за разрешаване на украинската криза, но като се вземе предвид реалната ситуация.

„Това е тяхно (на Запада) право, ако искат [да разрешат украинския конфликт] на бойното поле, това ще стане на бойното поле“, заяви министърът.

Лавров също отбеляза, че Швейцария вече не е подходяща като място за мирни преговори, включително по въпроса за Украйна.

Външният министър сравни планираната за юни „мирна среща на върха“ с „порицание за ученик“. Според него конференцията се свежда до „поредното формулиране на ултиматум към Русия“. Това не е начинът да се разговаря с Русия, подчерта той.

News. ru. припомня, че по-рано депутатът от Държавната дума на Русия и политолог Олег Матвейчев заяви, че „срещата на върха за мир“, която ще се проведе в Швейцария без участието на Русия, може да се нарече просто поредното шоу. Той отбеляза, че конференцията за украинската „мирна формула“ е епизод от информационната война, с която Западът иска да компенсира пораженията си на бойното поле.

Френският президент Еманюел Макрон заяви миналата седмица, че Европа трябва да бъде готова да сдържи Русия по всяко време и затова призова да не се изключва изпращането на военни в Украйна. Той подчерта, че Франция е мирна страна, но ако съперникът отиде „достатъчно далече“, ще бъде принуден да защитава сигурността си.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!