Лавина от жалби срещу Клаус Шваб за дискриминация и тормоз

Председателят на Световния икономически форум (СИФ) в Давос, икономистът Клаус Швабс, беше обвинен в тормоз и дискриминация. Това съобщава Wall Street Journal позовавайки се на източник.

Източникът се позовава на жалби, кореспонденция и интервюта с 80 бивши и настоящи служители на организацията, както и с други осведомени информатори. Според тях служителите на Световния икономически форум „са изправени пред токсична атмосфера, враждебна към жените и чернокожите“.

Според изданието яколко служителки са били дискриминирани поради факта, че са бременни, и са загубили работата си или са били санкционирани при завръщането си от отпуск по майчинство.

Някои жени са били подложени и на сексуален тормоз и посегателства от страна на висши мениджъри и ВИП гости на форума. Някои от обвиняемите продължават да работят за организацията, уточнява WSJ.

Служителите са запознати и с подобно поведение на Шваб спрямо служителки, които са работили пряко с него. Освен това президентът на Световния икономически форум е обвинен, че е уволнявал служители над 50-годишна възраст без основателна причина.

Някои служители на организацията са се оплакали и от обидни забележки от страна на мениджърите на форума относно цвета на кожата им, както и от липса на кариерно развитие.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!