La Repubblica: Салвини: Това е преврат! Гласувахме за промяна, а получаваме пак Урсула!

от Лазар Лазаров

Италия е недоволна от назначенията на редица високопоставени позиции в Европейския съюз (ЕС). Това съобщи италианският вестник La Repubblica, предаде Lenta.ru.

„Пактът между Народната, Социалната и Либералната партия не беше повлиян от опозицията на „десния“ фронт, състоящ се от Италия, Унгария и Словакия. Няма съществена отвореност към алтернативи, а само формална готовност за обсъждане на оферти“, се казва в материала.

Джорджа МелониКакто отбелязва изданието, италианският премиер Джорджия Мелони е гласувала против кандидатурите на естонския премиер Кая Калас и бившия португалски премиер Антонио Коща.

Освен това ръководителят на италианското правителство се e въздържала при гласуването на преизбирането на Урсула фон дер Лайен.

По думите на италианския вицепремиер Матео Салвини случилото се мирише на преврат.

„Милиони европейци гласуваха и поискаха да променят Европа от всички гледни точки, а какво предлагат в замяна? Едни и същи лица: Урсула фон дер Лайен в Комисията, един социалист в Европейския съвет и един, посочен от [френския президент Еманюел] Макрон за външната политика“, възмущава се политикът, цитиран от La Republicca

По-рано председателят на Европейския съвет Шарл Мишел съобщи, че лидерите на страните от Европейския съюз са се споразумели за кандидати за ръководни постове в европейските институции. Калас зае поста ръководител на европейската дипломация, Коста беше назначен за ръководител на Европейския съвет, а фон дер Лайен беше преизбрана за председател на Европейската комисия.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!